Kookworkshops

Kookworkshops

Voor wie zijn deze workshops?

De holistische voeding workshops zijn bedoeld voor mensen die willen leren hoe je gemotiveerd blijft om een onbewerkt en authentiek voedingspatroon te volgen waar je lijf én mind oprecht heel blij van wordt! Hoe je geen terugval krijgt naar slechte voeding die ons uiteindelijk ziek maakt. Én hoe ongelooflijk lekker en smaakvol gezond eten eigenlijk is! Met een team van 3 experts geven we de workshops Ayurveda, Orthomoleculaire geneeskunde, Detoxen, The Basics of Plantbased en de Ouder-Kind kookworkshops.

Ellis gaat tijdens de Ayurveda workshop kijken naar de constitutie gezien vanuit de Ayurvedische gezondheidsleer. Ook krijg je persoonlijke tips hoe je jezelf in balans kunt brengen of houden. Ayurveda is een duizend jaar oude gezondheidsleer die fysieke, mentale en spirituele aspecten combineert met als doel het lichaam, de geest en de ziel in evenwicht te brengen om zo ziektes te voorkomen of te genezen. Je krijgt heerlijke Ayurvedische gerechten te proeven en deze recepten samen met de theorie die we behandeld hebben mee naar huis!

In de Orthomoleculaire workshops neemt Maartje jullie mee in de magische werking van het menselijk lichaam. We duiken in het werkingsmechanisme van onze spijsvertering en welke verbanden er tussen onze spijsvertering, darmwerking, hormoonwerking en immuunsysteem ontstaan. Welke invloeden hebben bijvoorbeeld: stress, mindset en bepaalde voeding op onze spijsvertering? En wat is dan weer de invloed van onze spijsvertering op andere werkingsmechanismes in ons systeem? Een combinatie van kennis & theorie mét geweldige recepten die onze spijsvertering positief beïnvloeden!

Zelf verzorg ik The Basics of Plantbased, de Ouder-Kind kookworkshops en de Detox. In de Detox workshop leren we omgaan met alle chemicaliën die we op een dag binnen krijgen. We krijgen zo een grote dosis aan giftige stoffen binnen en de meeste van ons zijn onvoldoende in beweging en krijgen te veel bewerkt voedsel binnen om dit allemaal te kunnen verwerken. Daarom moeten we de lever ondersteunen met het afvoeren van al deze afvalstoffen. Anders is het resultaat dagelijkse vermoeidheid, prikkelbaarheid, huidklachten en op de lange termijn chronische ziektes! Kruidengeneeskunde is een prachtig medicijn en in deze workshop je tools hoe je dit in je voeding kunt inbrengen maar ook door het bewust worden van je selfcare producten.

In de ouder-kind kookworkshops gaan we op een speelse manier healthy snacks en maaltijden maken! Door middel van veel kleur en leuke vormen wordt alles aantrekkelijk voor kinderen.. Een leuke en waardevolle middag met jouw kleintje in de keuken! Leren hoe je voedzame ingrediënten in snacks en maaltijden kunt ‘ver’stoppen zodat ze genoeg voedingsstoffen binnen krijgen en dat het er zo lekker uit ziet dat ze het DOLGRAAG willen proeven! Zou het niet fantastisch zijn als je in je kinderjaren al geleerd had hoe belangrijk het is om voor je lichaam te zorgen? Dat ‘iets lekkers’ niet vol met suiker hoeft te zitten en met dingen die ons met de jaren ziek maakt? Maar dat oervoedsel, op de kindermanier verpakt, nog veel lekkerder is en dat je er beter door gaat rennen, spelen, klimmen, leren, onthouden, slapen..

In The Basics of Plantbased leer je wat een plantaardige leefstijl voor je lijf kan betekenen. Niet alleen het skippen van dierlijke producten maar waar je allemaal dan de voedingsstoffen uit kunt halen als je plantaardig wilt gaan eten. We werken met een voedingskalender vanuit de Daily Dozen methode van Dr. Michael Greger en leren hoe pure ingrediënten zoals groentes, fruit, kruiden, bonen, noten, makkelijk omgetoverd kunnen worden tot smakelijke maaltijden en snacks voor jong en oud!

De investering van de workshops is 69,- euro (voor de ouder-kind kookworkshops is dit 69,- euro voor een duoticket.) Kijk hier wanneer de workshops plaatsvinden.

De komende workshops staan gepland op:

Vrijdag 26 januari 13-17 uur | Detox Workshop

Zaterdag 27 januari 13-16 uur | Ouder-Kind Kookworkshop

Zaterdag 3 februari 13-17 uur | Ayurveda Workshop

Zaterdag 2 maart 13-16 uur | Ouder-Kind Kookworkshop

Wat leer je?

Leer je constitutie kennen, bewuster koken en intuïtief te eten..

De workshops vinden altijd plaats in groepjes van 4 zodat we persoonlijke aandacht kunnen geven maar ook van elkaar kunnen leren. Dit zijn niet enkel kookworkshops maar zijn een combinatie van een consult + leren hoe je jezelf vanuit deze diagnose beter kunt voeden.

Ondervind welke gezondheidsleer het beste bij jou past.

🌱 Orthomoleculaire geneeskunde
🌱 Ayurveda
🌱 De 5 elementen vanuit Chinese Geneeskunde

We leren na de diagnose verschillende maaltijden en je krijgt die dag veel tips & tricks om het onbewerkt koken makkelijker te maken. Je gaat naar huis met meerdere recepten en ontzettend veel kennis over jouw constitutie!

De ouder-kind workshops zijn bedoeld als waardevol uitje met jouw kind om te leren hoe je gezonde snacks en maaltijden maakt die lekker zijn en voedzaam!

Ik ben er bij!

Meld je aan en leer jezelf voeden in plaats van vullen!

RetreatHouse

Schrijf je in voor healthy
and mindful news!

    Type zoekwoord ...
    RetreatHouse

    Schrijf je in voor healthy
    and mindful news!