Met wat voed jij jouw brein? Deel 1

We zijn de boeken die we lezen, de films die we kijken, de gesprekken die we voeren.. dus met wat wil jij jouw brein voeden?

Heb je er wel eens over nagedacht hoe belangrijk het is welke informatie dagelijks je brein binnen komt? Welke boodschap er in een film zit? Wat je leert als je een boek leest of een tijdschrift door bladert? Net als met eten, voed het je of vult het je met onzin waardoor je eigenlijk helemaal uitgeput bent aan het einde van een dag? Maar ook de gesprekken die je voert met mensen zijn ongelooflijk belangrijk voor je mentale gezondheid! Iedereen kent het, je kan uren lang praten en filosoferen met een gelijkgestemde en vol energie zitten of 10 minuten praten over koetjes en kalfjes en je helemaal leeg gezogen voelen. Omring je met mensen die jouw energie laten stromen in plaats van je leegzuigen, hiermee houd je ook je brein fit! Ontdek wat je interessant vind, waar je gepassioneerd van raakt als je het leest of kijkt. En wees je bewust bij alle informatie die binnen komt dat je jouw gedachtes aan het voeden bent, dat het je wijzer kan maken, dat je er positieve gedachtes van kunt krijgen maar ook negatieve waardoor je dagelijkse bezigheden ook makkelijker of moeilijker kunnen gaan..

Als inspiratie heb ik een aantal informatiebronnen op een rij gezet voor je, zowel in voeding, als in beweging, als in mindfulness. (de gouden driehoek)

Let the path of self awareness begin!

Voeding

 • Boeken: Hoe overleef je? Dr Michael Greger (In deze besteller vertelt de Harvard Medicine School arts Michael Greger over het enige wetenschappelijk bewezen dieet dat zowel bescherming biedt tegen veel oorzaken van vroegtijdig overlijden en lichamelijke gebreken, als ziektes kan omkeren. Hoe houd je jouw lichaam zo sterk mogelijk, zodat het zelf goed ziektes kan afweren en voorkomen? De vijftien meest voorkomende doodsoorzaken komen in dit boek aan bod zoals hart- en vaatziekten, diabetes, alzheimer en kanker. Wat moet je eten om de kans op deze ziektes zo laag mogelijk te houden? Of wat moet je eten om ervan te genezen? Om het onbewerkte eten eigen te maken heeft hij ook een kookboek uitgebracht, Hoe overleef je kookboek.
 • Boeken: Medical Medium reeks van Antony William. Deze bestsellerauteur heeft ongelooflijke gezondheids boeken geschreven waaronder de bekende Liver Rescue, Celery Juice en Cleanse to Heal. Hij is de grondlegger van de selderijsaprage en geeft medisch en gezondheidsadvies aan diverse bekendheden. Als je wilt leren over ontgiften en de ins en outs wilt leren over alle chemicaliën die ons lijf binnen komen waardoor we ziek worden dan is dit je boek!
 • Boeken: Brain Food van Charlotte Labee. Voeding nemen die goed is voor je hersenen. Brain Balance-expert Charlotte Labee, die een orthomoluculaire opleiding volgde, is ervan overtuigd dat dat kan. Het brein bepaalt hoe we functioneren, handelen, reageren, hoe we ons gedragen en hoe we ons voelen, dus daar moeten we zuinig op zijn. Het meest uitgebreide voedingsboek die ik heb gelezen! Zie ook haar Brain Balance Journal, speciaal ontwikkeld om dagelijks de stappen te zetten die nodig zijn om je hersenen te veranderen. De laatste inzichten uit de neurowetenschap begeleiden je op een leuke manier stap voor stap door jouw persoonlijke reis van zelfontwikkeling. Tip: Ook  een fantastische variant voor tieners en kinderen.
 • Boeken: Als je interesse hebt in essentiële oliën en hoe deze krachtige druppels je gezondheid kunnen bevorderen, is het boek Modern Essentials Handboekeen aanrader. In dit boek kun je vrijwel alle ziektes en aandoeningen vind en welke remedie hierop toe te passen is met essentiële oliën. Maar ook welke geneeskracht elke kruid heeft. Een ongelooflijk uitgebreid boek die niet alleen maar interessant is als je je in essentiële oliën wilt verdiepen maar ook natuurlijk in kruidengeneeskunde aangezien elke olie van een kruid afstamt.

Persoonlijk ontwikkeling

 • Boeken: Vuurman & Watervrouw, leven in harmonie met de 5 elementen. Leven volgens je constitutie uit de Chinese geneeskunde kan je heel veel brengen. Of je een Hout, Vuur, Aarde, Metaal of Water type bent en hoe je leeft bepaald of je in balans kunt leven. Dit boek geeft kennis en inzichten in de elementen en hoe je hier beter naar kunt leven om deze balans te ervaren.
 • Boeken: Crystals rock! is een moderne gids over de kracht van edelstenen. Het boek helpt je de juiste steen te vinden en geeft informatie over de reiniging en toepassing ervan. Van het verbeteren van je slaap en het verminderen van angsten tot het stimuleren van je creativiteit.. Met de krachtige stenen die in dit boek worden beschreven maak je van je huis een prachtige en inspirerende omgeving en weet je welke stenen je door emoties en situaties helpen door ze bij je te dragen zodat je profijt haalt uit hun helende eigenschappen!

 

 

Heb jij nog tips over boeken, series, apps, films die jouw geholpen hebben op jouw pad in persoonlijke ontwikkeling? Laat het mij weten! 💫

640 529 Retreat House
RetreatHouse

Schrijf je in voor healthy
and mindful news!

  Type zoekwoord ...
  RetreatHouse

  Schrijf je in voor healthy
  and mindful news!