RetreatFood

Hoe RetreatFood is ontstaan

RetreatFood is ontstaan vanuit passie voor goed en lekker eten en liefde voor gezondheid, de dieren en de natuur. Na een lange weg van leren en experimenteren ben ik er achter gekomen dat de basis van een gezonde leefstijl de gouden driehoek is.. Voeding, beweging & mindfulness. Zonder 1 van deze elementen ben je niet in balans en daarom zijn ze ook alle drie even hard nodig.

Dit was soms een harde leerschool want hoe meer je bewustzijn groeit hoe moeilijker het is om nog mee te draaien in het ‘normaal’. Hoe ga je om met het dierenleed en de uitputting van de aarde? Hoe ga je om met iedereen om je heen die te maken heeft met ziektes en aandoeningen als je weet dat het ook anders kan? Hoe ga je om met alle chemicaliën wat we dagelijks binnen krijgen als je weet wat het met je doet? Balans.. dit was mijn harde maar oh zo nodige leerschool, om balans te vinden in alles en iedereen in zijn waarde te laten. Als iemand iets van je wil leren, als iemand geïnspireerd raakt van wat jij te brengen hebt dan komen ze vanzelf. En de gene die dat niet willen hoef je ook niet te overtuigen!

Chinese Geneeskunde heeft mij persoonlijk veel balans gegeven, Elementenleer, Reiki, Qi Gong. De vijf elementen met hun bijbehorende organen en emoties, gekoppeld aan alle smaken en ingrediënten maar ook de beweging van energie speelt in de Chinese Geneeskunde een belangrijke rol op weg naar gezondheid en balans. De weg vinden naar wat voor jou het meeste resoneert en je balans brengt in je leven kan een uitdagende weg zijn maar ik garandeer je dat het de moeite waard is!

Liefs Eva

Catering

Op Retreats vind zoveel mentale heling plaats dat voeding daar een belangrijke aanvulling op is want met de intensieve programma’s en alles wat daar afgevoerd wordt heeft het lijf en brein weer de juiste voedingsstoffen nodig.

Vanuit de Holistische Voedingscoach opleiding en andere workshops ben ik mij uiteindelijk gaan specialiseren op Chinese Geneeskunde, plantaardig oervoedsel en Ayurveda. Met deze kennis maak ik menu’s op maat voor Retreats en mindful events.

De maaltijden worden altijd samengesteld aan de hand van het programma zodat het ook echt aansluit op de voedingsstoffen die tijdens de activiteiten verloren gaan. Het lichaam heeft namelijk niet dezelfde voedingsstoffen nodig bij fysiek werk als bij mentaal werk.

Voor alle maaltijden geldt een tarief van 22,- euro per maaltijd per persoon. Uiteraard kunnen er ook in overleg meerdere gangen gemaakt worden. Alles wordt bereid met biologische Ekoplaza producten, onbewerkt, plantaardig, glutenvrij en geraffineerde suikers vrij. Ook worden de maaltijden altijd gepresenteerd met een menukaart zodat we nog meer bewustzijn geven over hoe belangrijk het is om je lijf te voeden in plaats van de vullen!

Holistische voeding workshops

Leven volgens je constitutie en onbewerkt en puur eten, hoe doe je dat in de tijd waarin we nu leven? Alles om ons heen verleid ons continue tot niet voedzaam en snel eten. Het leven is al heftig genoeg dus eten moet vooral heel lekker zijn en waar onze smaakpapillen aan gewend zijn geraakt is vooral veel suikers en zout want dat geeft smaak en houd je verslaafd! We leven gehaast door alles wat we moeten doen op een dag dus het moet ook vooral snel bereid zijn! Alles is ook al duur genoeg dus het eten wat we kopen moet vooral binnen ons boodschappenbudget blijven en om dit systeem staande te houden is ongezond ook nog steeds goedkoper! Tijd en ruimte om dus uit te zoeken waar je je ingrediënten het beste kunt halen zodat ze het voedzaamst zijn en mindful en liefdevol de maaltijden bereiden, zoals dat vroeger wel werd gedaan of in sommige culturen gelukkig nog steeds, om daarna écht te kunnen genieten van alle voedingsstoffen die je in je waardevolle lijf stopt, zit er helaas vaak niet in. En er is al helemaal geen ruimte om gepersonaliseerd te eten op wat jouw lijf nodig heeft. We gaan van hip dieet naar het volgende trendy voedingspatroon. Terwijl wat voor de 1 werkt niet voor de ander het gezondst is.. Een salade is niet voor iedereen goed, de hele dag gemberthee drinken kan je behoorlijk afbranden, intermittent fasting, etc etc.. Maar als de media zegt dat het gezond is… Dus hoe pas je het wel toe om te luisteren naar je lijf? De klok te vergeten en écht te luisteren naar wanneer je lijf om brandstof vraagt zodat je wél fit de dag meemaakt? Zodat je darmen gezond blijven en je niet vanaf je 40ste (als je geluk hebt) met allerlei ziektes te maken krijgt. Toegankelijk maar bewust, niet gehaast maar wel met de weinig tijd die we hebben. Tips & Tricks om het onbewerkte eten eigen te maken en gemotiveerd te blijven omdat je voelt dat je er beter van wordt, daar zijn deze workshops voor bedoeld.

Met een team van 3 experts geven we de workshops Ayurveda,  Orthomoleculaire geneeskunde, Detoxen, The Basics of Plantbased en de Ouder- Kind Kookworkshops.

RetreatHouse

Schrijf je in voor healthy
and mindful news!

    Type zoekwoord ...
    RetreatHouse

    Schrijf je in voor healthy
    and mindful news!