Met wat voed jij jouw brein? Deel 2

Heb je er wel eens over nagedacht hoe belangrijk het is welke informatie dagelijks je brein binnen komt? Welke boodschap er in een film zit? Wat je leert als je een boek leest of een tijdschrift door bladert? Net als met eten, voed het je of vult het je met onzin waardoor je eigenlijk helemaal uitgeput bent aan het einde van een dag? Maar ook de gesprekken die je voert met mensen zijn ongelooflijk belangrijk voor je mentale gezondheid! Iedereen kent het, je kan uren lang praten en filosoferen met een gelijkgestemde en vol energie zitten of 10 minuten praten over koetjes en kalfjes en je helemaal leeg gezogen voelen. Omring je met mensen die jouw energie laten stromen in plaats van je leegzuigen, hiermee houd je ook je brein fit! Ontdek wat je interessant vind, waar je gepassioneerd van raakt als je het leest of kijkt. En wees je bewust bij alle informatie die binnen komt dat je jouw gedachtes aan het voeden bent, dat het je wijzer kan maken, dat je er positieve gedachtes van kunt krijgen maar ook negatieve waardoor je dagelijkse bezigheden ook makkelijker of moeilijker kunnen gaan..

Ik heb een aantal inspirerende platforms en apps op een rijtje gezet zodat je per thema kunt zien waar je veel informatie uit kunt halen.

 • App / Platform: Feel better app van Delisciously Ella. Deze app heeft mij jaren geleden enorm geholpen met inspiratie voor gezond koken! Ook hier kun je de Gouden driehoek vinden van mindfulness, beweging en voeding. De recepten zijn makkelijk en écht deliscious. De yoga- en meditatiesessies zijn overzichtelijk en ontworpen om je te helpen groeien. De podcast is absoluut GEWELDIG!
 • App / Platform: Nutricion facts. De naam zegt het al, hier staan werkelijk alle feiten over gezonde voeding en ook over ongezonde producten. Geschreven en met filmpjes om het duidelijker beeld te geven, gratis en met een handige tool, the daily dozen, om goed bij te kunnen houden of je dagelijks alle voedingsstoffen binnen hebt! De app heet overigens Dr. Greger’s Daily Dozen.
 • App: House of Deeprelax van Eliane Bernhard, dé yoga nidra app! Maar niet enkel yoga nidra staat hierop. Je kunt er meditaties, manifestaties, breathworks, shake it off sessies en wandelmeditaties op vinden. Zet een fijne sessie op in bed voordat je gaat slapen of als je wakker wordt om je ideale droomdag te beginnen!
 • App: GAIA. De Netflix onder de persoonlijke ontwikkeling. Conscious media, yoga video’s, documentaires en films. Meer dan 8.000 video’s staan hierop om je bewustzijn te verruimen en health lessen te geven. Écht een aanrader!

Heb jij nog tips over boeken, series, apps, films die jouw geholpen hebben op jouw pad in persoonlijke ontwikkeling? Laat het mij weten! 💫

735 490 Retreat House
RetreatHouse

Schrijf je in voor healthy
and mindful news!

  Type zoekwoord ...
  RetreatHouse

  Schrijf je in voor healthy
  and mindful news!